Още преди да започне кампанията за местните избори 10-годишно момче от

...
Още преди да започне кампанията за местните избори 10-годишно момче от
Коментари Харесай

10-годишно момче от Благоевград търси начини да стане кмет

Още преди да стартира акцията за локалните избори 10-годишно момче от Благоевград прави питане до ЦИК има ли механизъм, посредством който може да взе участие в тях. Отговор обаче не получава и до през днешния ден.

Преди 2 дни още веднъж изпраща писмо. Настоява да се обърне внимание на питането му и твърди, че не е редно да бъде пренебрегнат, поради възрастта си.

" Здравейте, аз съм Божидар Илков. Искам да ви попитам по какъв начин мога да стана кмет, като 10 годишен, или дали е допустимо? ", попитал 10-годишният Божидар Илков.

Това написа в имейл до Централната изборна комисия четвъртокласникът. На ясно е с българското законодателството, което не му разрешава да взе участие в изборите, тъй като не е пълновръстен. Научава, обаче, че има градове, отпред, на които стоят деца, написа Българска национална телевизия.

" Има един град в Америка, в който те търсят от една шапка - чоп, теглят и ставаш кмет, в случай че се падне името ти. През 2016г. или 2012 година беше, едно дете на име Джеймс стана кмет на този град ", написа още четвъртокласникът.

Въпреки че е на 10 години Божидар се интересува от политика. Има визия за това какъв би трябвало да бъде сполучливият градоначалник.

" Кметът би трябвало да държи града чист, да го поддържа добре, да бъде посочван за образец пред всичките жители. Да бъде вежлив и рационален, да бъде добър кмет и да поддържа финансово и икономично града.

На въпрос кое е най-трудно съгласно него, той споделя:

" Трудното е да направя жителите щастливи. Да ги вардя щастливи, да вардя усмивките на лицата им ".

За разлика от първия път, в този момент момчето получава входящ номер на запитването си. Това му дава вяра, че от Централната изборна комисия ще се отнесат съществено към въпроса и ще му върнат отговор.

Снимка: Община Благоевград / Facebook
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР